Máte doma nerezový dřez? Poradíme, jak ho vyčistit

0
7201

Žádná kuchyně nesmí být bez kuchyňského dřezu. Dokážete si představit kuchyni bez dřezu a dřezové baterie? Dřezy jsou stejně nepostradatelné jako nábytkové úchytky, v kuchyni mají zkrátka své místo. Používáme je při vaření, umýváme v nich nádobí. Je však důležité vybrat ten ideální dřez. Pokud tedy aktuálně vybíráte dřez, myslete hlavně na praktickou stránku dřezu. A samozřejmě vyberte dřez z materiálu, který je odolný, aby při upadnutí nádobí nedošel k úhoně. 

V současné době snad v každé kuchyni narazíte na nerezové dřezy. I když se do moderních kuchyní instalují spíše granitové dřezy, nerezové dřezy se instalují do všech ostatních kuchyní. Díky své nízké ceně je lidé kupují, když rekonstruují nebo modernizují své krapet zastaralé kuchyně. Jenže pokud si člověk pořídí nerezový dřez, je sice skvělé, že ušetří, ale musí myslet na pravidelné čištění dřezu. Správná péče se totiž podílí na tom, jak dlouho dřez vydrží a jak dlouho bude nedílnou součástí kuchyní. 

Používejte speciální prostředky

Pokud chcete, aby nerezový dřez vypadal dlouho jako nový, investujte do speciálních prostředků, které jsou k čištění nerezových dřezů určeny. Speciálními čistícími prostředky zbavíte dřezy jak nečistot, tak mastnoty, která je na dřezech často velice viditelná. 

Ošetření po každém používání

Aby dřez vypadal dlouho jako nový, je nutné ho ošetřovat po každém používání. Po každém použití by měl být otřen vlhkým, měkkým hadříkem, poté opláchnut čistou vodou a vysušen, aby se zamezilo usazeninám, respektive vodnímu kameni. 

Jestliže ve vašem domě teče tvrdá voda, měli byste si pořídit celou řadu čistících past. Čistící pasty totiž zabraňují tvorbě usazenin a zabraňují také vzniku mastného filmu na dřezu. Čistící pasty ostatně mohou zacelit i drobné škrábance a podobná poškození, která nejdou vidět na první pohled, ale vyniknou, když do kuchyně pronikne sluneční svit.

- Reklama -