Pondělí, 26 října, 2020
  • Služby

Vybíráme pro vás

Malá půjčka pomůže, když přijdou nečekané výdaje

Překvapila vás složenka, která dorazila v nepravý čas? S krátkodobým úvěrem ji vyřešíte za pár minut!

Proč si pořídit multimetr a jaké typy jsou k dispozici

Při vytváření vlastních řešení a domácích projektů, které zahrnují implementaci elektroniky, je potřeba zajistit správné parametry a...

Výroba plastů aneb jak vzniká jeden z nejpopulárnějších dnešních materiálů

Plasty jsou výtvorem lidské vědy a lidského bádání. V přírodě se nikde nevyskytují, což samozřejmě přináší řadu problémů...

Kdo by nemiloval steak! Dopřát si jednou za čas dokonale připravený steak v luxusní restauraci v Ostravě, to je gurmánský zážitek, který uspokojí naše chuťové buňky na pěkně dlouhou dobu. Je však třeba konstatovat, že ne vždy máme cestu do zmiňované restaurace a někdy nám to okolnosti ani neumožní, zvláště pokud je celorepubliková karanténa a otevření restaurací je v nedohlednu. Proto se někdy musíme překonat a připravit si steak v pohodlí domova. Podle šéfkuchařů na tom není nic těžkého, vše se odvíjí jen od masa, které si zakoupíte v řeznictví. 

Nakupovat maso jinde než v řeznictví, to nejlepší šéfkuchaři opravdu nedoporučují. Jsou toho názoru, že v supermarketech si nikdy nemůžete být jistí ani původem masa, ale také ani tím, jak dlouho se maso skladovalo nebo jestli bylo dříve zmražené či nikoliv. Řeznictví je zkrátka jistota, navíc vám řezníci prozradí více o mase než v obchodech, kde nabízí prakticky všechno. 

Maso je základ

Jak lze tedy logicky vyvodit, maso je naprostý základ dokonale připraveného a šťavnatého steaku. Proto s výběrem masa na steak nespěchejte a nekupujte maso bezhlavě. 

Rady, jak vybrat ideální maso na steak

Možná si nevíte rady při výběru dokonalého masa na steak. Proto jsme se rozhodli vám poradit. Naši první radu jsme již zmínili, a sice zásadně nakupujte maso v řeznictvích, kde se toho o mase dozvíte více. Kromě této rady však přinášíme ještě několik dalších. 

Například si dávejte pozor na čerstvé maso. Čerstvé maso rovná se tuhé maso. Maso by mělo být nějakou dobu odležené, což vám potvrdí jeho barevnost. Nahnědlé maso je určené pro šťavnatý steak, narůžovělé rovná se čerstvé maso čili maso nevhodné pro dobře propečený steak. 

Pokud si však při výběru ideálního masa na steak nebudete jistí, vždy se můžete obrátit na řezníka jako takového. Ten vám prozradí vše, co potřebujete vědět, dokonce on sám vám poradí, jaké maso je na steak vhodné a které má třeba i vyzkoušené, případně prozradí, po jakém mase sahají zákazníci nejčastěji. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Redakce doporučuje

Malá půjčka pomůže, když přijdou nečekané výdaje

Překvapila vás složenka, která dorazila v nepravý čas? S krátkodobým úvěrem ji vyřešíte za pár minut!
- Komerční sdělení -

Proč si pořídit multimetr a jaké typy jsou k dispozici

Při vytváření vlastních řešení a domácích projektů, které zahrnují implementaci elektroniky, je potřeba zajistit správné parametry a odpovídající napětí i průtok proudu....

Výroba plastů aneb jak vzniká jeden z nejpopulárnějších dnešních materiálů

Plasty jsou výtvorem lidské vědy a lidského bádání. V přírodě se nikde nevyskytují, což samozřejmě přináší řadu problémů jak s jejich zpracováním, tak s recyklací....

Restaurace TOP Benecko vám nabídne vše, po čem váš mlsný jazýček touží

Letošní léto jsem s manželkou a dětmi chtěl strávit v České republice, a tak jsem na internetu ještě před prázdninami začal hledat vhodné místo,...

V Tišnově vzniká nový výrobní závod společnosti EVVA

Společnost EVVA, výrobce mechanických a elektronických přístupových systémů, spustila výstavbu nového výrobního závodu v Tišnově okres Brno – venkov. Výrobní hala o celkové...

More Articles Like This

- Komerční sdělení -