Čtvrtek, 13 srpna, 2020
  • Služby

Vybíráme pro vás

Na co by si měl dát živnostník na stavbě pozor z hlediska BOZP?

Stavebnictví je jedno z nejdůležitějších odvětví českého průmyslu. A je to zároveň jedno z odvětví, které zaměstnává...

Sníží krize kvůli koronaviru ceny nemovitostí?

Je možné, že ceny nemovitosti dosáhly svého vrcholu a nyní kvůli krizi ohledně viru Covid – 19...

Filmové žánre — viete, ktoré sú najobľúbenejšie?

Filmový priemysel produkuje každý rok množstvo filmov v rôznych žánrov. Niektoré z nich sa už tradične tešia veľkej obľube....

Kdo by nemiloval steak! Dopřát si jednou za čas dokonale připravený steak v luxusní restauraci v Ostravě, to je gurmánský zážitek, který uspokojí naše chuťové buňky na pěkně dlouhou dobu. Je však třeba konstatovat, že ne vždy máme cestu do zmiňované restaurace a někdy nám to okolnosti ani neumožní, zvláště pokud je celorepubliková karanténa a otevření restaurací je v nedohlednu. Proto se někdy musíme překonat a připravit si steak v pohodlí domova. Podle šéfkuchařů na tom není nic těžkého, vše se odvíjí jen od masa, které si zakoupíte v řeznictví. 

Nakupovat maso jinde než v řeznictví, to nejlepší šéfkuchaři opravdu nedoporučují. Jsou toho názoru, že v supermarketech si nikdy nemůžete být jistí ani původem masa, ale také ani tím, jak dlouho se maso skladovalo nebo jestli bylo dříve zmražené či nikoliv. Řeznictví je zkrátka jistota, navíc vám řezníci prozradí více o mase než v obchodech, kde nabízí prakticky všechno. 

Maso je základ

Jak lze tedy logicky vyvodit, maso je naprostý základ dokonale připraveného a šťavnatého steaku. Proto s výběrem masa na steak nespěchejte a nekupujte maso bezhlavě. 

Rady, jak vybrat ideální maso na steak

Možná si nevíte rady při výběru dokonalého masa na steak. Proto jsme se rozhodli vám poradit. Naši první radu jsme již zmínili, a sice zásadně nakupujte maso v řeznictvích, kde se toho o mase dozvíte více. Kromě této rady však přinášíme ještě několik dalších. 

Například si dávejte pozor na čerstvé maso. Čerstvé maso rovná se tuhé maso. Maso by mělo být nějakou dobu odležené, což vám potvrdí jeho barevnost. Nahnědlé maso je určené pro šťavnatý steak, narůžovělé rovná se čerstvé maso čili maso nevhodné pro dobře propečený steak. 

Pokud si však při výběru ideálního masa na steak nebudete jistí, vždy se můžete obrátit na řezníka jako takového. Ten vám prozradí vše, co potřebujete vědět, dokonce on sám vám poradí, jaké maso je na steak vhodné a které má třeba i vyzkoušené, případně prozradí, po jakém mase sahají zákazníci nejčastěji. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Redakce doporučuje

Na co by si měl dát živnostník na stavbě pozor z hlediska BOZP?

Stavebnictví je jedno z nejdůležitějších odvětví českého průmyslu. A je to zároveň jedno z odvětví, které zaměstnává...
- Komerční sdělení -

Sníží krize kvůli koronaviru ceny nemovitostí?

Je možné, že ceny nemovitosti dosáhly svého vrcholu a nyní kvůli krizi ohledně viru Covid – 19 budou jen padat?

Filmové žánre — viete, ktoré sú najobľúbenejšie?

Filmový priemysel produkuje každý rok množstvo filmov v rôznych žánrov. Niektoré z nich sa už tradične tešia veľkej obľube. Ak neviete, ktoré to sú,...

Kedy je potrebné vymeniť turbo

Viete ako rozpoznať, že máte problém s turbom? Varovné signály jeho poruchy sú nenápadné. Ak však budete vedieť, ktoré to sú, ľahko ich...

Unikátní hologramová technologie HYPERVSN v ČR!

Také se vám při sledování vědeckofantastických filmů odehrávajících se v blízké i vzdálené budoucnosti líbily scény, ve kterých hráli hlavní roli pohyblivé...

More Articles Like This

- Komerční sdělení -