back to top
Pátek, 20 září, 2024

Má vaše dítě rádo sport? Uvažujte o Sportovním gymnáziu Ludvíka Daňka v Brně

Vybíráme pro vás

Jestliže se alespoň všeobecně zajímáte o Brno, nebo o sportovní aktivy pro své děti, o jejich vzdělávání tak, aby bylo kvalitní, škola děti bavila a dávala jim co nejvíc při vzdělávání, ale i co se týče budování vztahů, osobnosti, zážitků apod., určitě už jste o Sportovním gymnáziu Ludvíka Daňka slyšeli. Sportovní gymnázium Brno se nachází na ul. Botanická 70 a nabízí šestiletou a čtyřletou formu studia.

Gymnázium Brno s více než 30 – ti letou tradicí

Od 21. Června 2021 je sportovní gymnázium zřízeno jako příspěvková organizace Jihomoravského kraje. Založeno bylo již v roce 1983 coby Sportovní škola. Ta se zaměřovala na žáky od 2. Stupně základní školy a čtyřleté gymnázium. V počátcích zde byly zakládající sporty plavání, atletika a gymnastika. V roce 1996 došlo k proměně a Sportovní škola se změnila na šestileté sportovní gymnázium a procházela dalšími koncepčními změnami.

Dnes je toto gymnázium Brno velmi známé, je pokládáno za tradiční centrum sportu v Brně i na jihu Moravy. Škola patří do systému péče o talentovanou mládež ČR a má v něm významné postavení. Úkolem gymnázia je, aby rozpracovalo systém výchovy a vzdělání tak, aby žáci mohli spojit gymnaziální studium i přípravu ke studiu na vysokých školách s rozvojem sportovního nadání a intenzivní specializovanou sportovní přípravou.

Škola využívá podpory školství JMK a významných sportovních klubů. Je nepřehlédnutelnou součástí systém výchovy sportovních talentů i součástí zabezpečení státní sportovní reprezentace. Zároveň je tradičním brněnským gymnáziem, jehož žáci nachází uplatnění na trhu práce, a to nejen coby tělovýchovní odborníci, ale i v jiných oborech společnosti. Na olympijských hrách soutěžilo do dnešního dne 15 absolventů této školy. Můžete se podívat do „síně slávy“ gymnázia.

Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka Brno dělá radost žákům i rodičům. Jestliže se pro něj rozhodnete, budete jistě spokojeni.

- Advertisement -morava
- Advertisement -PR články

Redakce doporučuje

Svatební fotograf: focení romantické Vodní Plochy a Pláže

Romantické Vodní Plochy a Pláže: Ideální Lokace pro Svatební Fotografii Svatební den je jedním z nejdůležitějších momentů v životě páru,...
- Komerční sdělení -aktuality

Další články autora

- Komerční sdělení -pr clanky